• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інклюзія - це одна із найскладніших інновацій в системі освіти

Інклюзія - це одна із найскладніших інновацій в системі освіти

2016-10-21

/Files/images/novini/201601/IMG_5117.JPG

За останні роки на теренах України швидко поширюється практика впровадження інклюзивного навчання. Тим самим створюється можливість дітям з інвалідністю навчатися не в спецшколі або індивідуально, а в звичайному класі.

Але як сприймають цю нову форму навчання учні? Чи готові вони підтримати дітей з особливими потребами в своїх колективах? Про цю та інші особливості навчання дітей з інвалідністю завідувачем РМПМК Ниник О.О. 20.10.2016р. було проведено диспут з учнями Левківської ЗОШ І-ІІІст.

Не випадково, захід відбувся саме в цьому навчальному закладі, адже 5 дітей з порушеннями психофізичного розвитку тут навчаються індивідуально. Можливо найближчим часом хтось з них виявить бажання сісти за парту разом з однолітками.

З захопленням діти роздивлялися книжки написані шрифтом Браеля для сліпих дітей. Слухали розповідь про значення жестової мови в житті людей з порушенням слуху. Дивились фільм про видатну спортсменку, кіноакторку, фотомодель Еймі Майлінз, яка досягла значних успіхів у своєму житті незважаючи на ампутовані ще з дитинства ноги.

Висновок, який зробили учні наприкінці зустрічі дійсно дає впевненість, що інклюзивне навчання неодмінно повинно входити в наші школи, аби хворі діти відчували себе частинкою дитячого колективу і змінювали його на найкраще.

/Files/images/novini/201601/IMG_5145.JPG/Files/images/novini/201601/IMG_5114.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 440