• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласний семінар завідувачів районних та міських ПМПК

Обласний семінар завідувачів районних та міських ПМПК

2015-04-29

/Files/images/novini/201501/IMG_3257.JPG

Одним з пріоритетних напрямків сучасної державної політики в галузі дитинства є соціальна реабілітація дітей, які мають порушення у здоров’ї.

Тому актуальною подією стало проведення 29 квітня обласного семінару завідувачів районних та міських психолого-медико-педагогічних консультацій на тему «Взаємодія районних (міських) психолого-медико-педагогічних консультацій з різними установами та організаціями, спрямована на задоволення потреб та інтересів дітей з порушеннями психофізичного розвитку у призмі формування нової генерації толерантного співіснування».

Під час роботи семінару перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Очеретянко Віктор Іванович в своєму виступі окреслив пріоритети державної політики у сфері спеціальної освіти.

У візитаційному модулі начальник управління освіти, молоді та спорту Старокостянтинівської РДА Гниліцький Микола Володимирович ознайомив учасників семінару з системою корекційно - реабілітаційної роботи в районі.

В інформаційно-консалтинговому модулі завідувач Хмельницької обласної психолого-медико-педагогічної консультації Синявська Ганна Олександрівна висвітлила діяльність ОПМПК в контексті співпраці з різними установами та організаціями з метою реалізації державної політики щодо дітей з порушеннями психофізичного розвитку, в тому числі з інвалідністю.

Завідувач районної психолого-медико-педагогічної консультації Ниник Олена Олександрівна акцентувала увагу на важливості даного питання у призмі формування нової генерації толерантного співіснування.

До роботи семінару також були запрошені: Грицюк Нінель Григорівна - методист з інклюзивної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Бірюкова Алла Володимирівна – вчитель-методист, тифлопедагог Кам’янець -Подільської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Білогаш Юлія Миколаївна - психолог Новоушицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.
Мета даного семінару - показати важливість популяризації та психолого-педагогічної і медичної просвіти в загальноосвітніх навчальних закладах у призмі формування нової генерації толерантного співіснування.
Завідувачі районних, міських психолого-медико-педагогічних консультацій ознайомилися з сучасними технологіями удосконалення корекційної роботи в спеціальних навчальних закладах, визначили пріоритети у діяльності з врахуванням рекомендацій Парламентських слухань на тему: «Освіта, охорона здоров’я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми й шляхи їх вирішення» та останніх нормативно-правових документів, а також обмінялися досвідом формування ефективної моделі співпраці районних (міських) психолого-медико-педагогічної консультації з різними установами та організаціями.

Родзинкою семінару стала екскурсія до мальовничого музею-садиби села Самчики, яку організували працівники музею та керівництво Самчиківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

/Files/images/novini/201501/IMG_3290.JPG/Files/images/novini/201501/IMG_3283.JPG/Files/images/novini/201501/IMG_3262.JPG/Files/images/novini/201501/IMG_3208.JPG шаблоны для dle

Кiлькiсть переглядiв: 427