• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Навчання дітей з особливими потребами

Навчання дітей з особливими потребами

2015-02-04

/Files/images/novini/201501/IMG_3746.JPG

Навчання дітей з особливими потребами є актуальною проблемою сьогодення, особлива складність якої полягає в тому, що вона стосується двох систем шкіл – загальноосвітньої і спеціальної. Тому особливо важливим є підвищення рівня професійної компетентності педагога щодо роботи з дітьми даної категорії.

Саме з такою метою, 3 лютого на базі районної ПМПК відбувся постійно діючий теоретичний семінар для вчителів індивідуального навчання на тему «Особливості навчання учнів з розумовою відсталістю в умовах індивідуального навчання в загальноосвітніх навчальних закладах».

На семінарі були присутні голова Старокостянтинівської районної ради Коханюк О.В. і начальник Управління освіти, молоді та спорту Старокостянтинівської РДА Гниліцький М.В. зазначивши, що кожна дитина, незалежно від стану здоров’я, має право на одержання освіти, якість якої не різниться від якості освіти здорових дітей.

Завідувач районної психолого-медико-педагогічної консультації Ниник О.О. ознайомила присутніх з динамікою захворювань дітей даної нозології, а запрошений на семінар вчитель-дефектолог Антонінської загальноосвітньої спецшколи - інтернату для дітей з вадами розумового розвитку Оцалюк О.І. продемонструвала, систему корекційних заходів, спрямованих на опанування учнями навчального матеріалу.

Спільне обговорення проблем, обмін досвідом, вироблення рекомендацій посприяло переосмисленню учасниками семінару підходів до змістового наповнення і структурування уроків, визначення пріоритетів при формуванні життєвої компетентності у дітей з розумовою відсталістю.

Вчителів об’єднувало те, що ніхто з них не бачить свою роботу лише як роботу. Це їхнє життя. Життя задля того, щоб зробити світ дитини з особливими потребами щасливим і радісним.

/Files/images/novini/201501/IMG_3757.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 407